2019-Ara Dönem Stajı Duyurusu

11-12-2018

2019 Ara Dönem Stajına ait DUYURU ve ilgili tüm dökümanlar bu metnin sonunda yer almaktadır. Staj yapacak olan öğrenci, ilgili tüm belgeleri okumak, başvuru dosyalarını yönlendirmelere uygun olarak doldurmak ve eksiksiz bir şekilde ilgili tarihlerde staj danışmanına teslim etmekle yükümlüdür. 

2018-2019 Ara Dönemi için Staj Yapabilecek Öğrenciler : En fazla 2 hafta veya 12 Gün Staj yapma yükümlülüğü kalmış olan ve daha sonrasında MEZUN durumuna gelecek olan öğrenciler staj başvurusu yapabileceklerdir.

2018 Yaz Stajı itibariyle, “Staj Defteri Yazım Formatı” uygulamaya alınmıştır. Bu kapsamda, staj yapacak olan tüm öğrenciler, Ek-1 ve Ek-2’ye uygun olarak defterlerini bilgisayar ortamında hazırlamak zorundadır. Verilen şablon dışında yazılan defterler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Staj yapacak olan öğrenciler, ekte ilan edilen Staj Başvuru ve Kabul Formundan 3 ADET kopyayı önce kendileri dolduracak daha sonra ise staj yapacakları firmaya doldurtarak, ıslak imzalı halde staj danışmanlarına teslim edeceklerdir. (NOT : İlan edilen Staj Başvuru ve Kabul Formundan başka herhangi bir kabul yazısı işleme alınmayacaktır. Bu form, aynı zamanda SGK formu olarak da kabul edilecektir.)

Staj defter içeriği sıralaması, Defter dış kapak – Defter iç kapak – Ek-1 (Staj yapılan tüm günlere uygun olarak doldurulacaktır.) – Ek-2 (Lütfen içeriğini okuyunuz) – Staj CD’si sırasında olacaktır.

Staj Defteri Teslimi : Stajını tamamlayan öğrenci, staj dönemini takiben Bölüm Staj Komisyonu tarafından ilan edilecek olan Defter Teslim Tarihleri arasında, Staj Defterini, Staj Defteri CD’sini ve ilgili belgeleri staj danışmanına teslim edecektir.

  • STAJ DEFTERİ CD’si içeriği; CD üzerinde öğrencinin Adı/Soyadı, Öğrenci numarası, Staj yaptığı ilgili tarihler açıkça belirtilmelidir. Staj defterini yazdığı word dosyası (Dosya adı “Öğrenci Numarası_Danışman Ad ve Soyadının başharfleri” oluşmalıdır) bulunmalıdır. Örnek ; “2019504001_BD”
  • Staj yapan öğrenci, Staj CD’sini CD Zarfına koyarak, staj defterinin son iç kapağına yapıştıracaktır. Teslim edilen CD’lerin içeriği kontrol edilecektir, lütfen eksiksiz bir şekilde içeriğin tam olduğundan emin olunuz, aksi takdirde stajınız geçersiz sayılacaktır.
  • Yaptığınız stajı sadece sözel olarak anlatmanız ve formata uygun bir şekilde deftere aktarmanız stajınızın kabulü için yeterli değildir. İçinde bulunduğunuz tüm çalışmaları, eğitiminiz süresince öğrendiğiniz teorik bilgi ile bütünleştirerek, gerekli döküman ve standartları araştırmanız ve sorgulayıcı ve açıklayıcı bir şekilde hesaplarınızı raporlamanız sizden beklenmektedir. Staj danışmanları, bir defaya mahsus olmak üzere staj yapan öğrenciyi sözlü çağırma ve defterine düzeltme verme hakkına sahiptir. Bu süreçte, staj danışmanları ile münakaşa edilmemeli, onların önerdiği tüm düzeltmeler eksiksiz olarak yapılmalıdır.

Staj yapacak tüm öğrencilerimize başarılı bir staj dönemi dileriz.

DEÜ İnşaat Mühendisliği Staj Komisyonu Başkanlığı

GEREKLİ BELGELER İÇİN TIKLAYINIZ!!!