2018-Yaz Stajı Duyurusu

30-04-2018

  • 2018 Yaz Stajına ait DUYURU ve ilgili tüm dökümanlar bu metnin sonunda yer almaktadır. Staj yapacak olan öğrenci, ilgili tüm belgeleri okumak, başvuru dosyalarını yönlendirmelere uygun olarak doldurmak ve eksiksiz bir şekilde staj danışmanına teslim etmekle yükümlüdür. 
  • 2018 Yaz Stajı itibariyle, “Staj Defteri Yazım Formatı” uygulamaya alınmıştır. Bu kapsamda, staj yapacak olan tüm öğrenciler, Ek-1 ve Ek-2’ye uygun olarak defterlerini bilgisayar ortamında hazırlamak zorundadır. Verilen şablon dışında yazılan defterler değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Staj yapacak olan öğrenciler, ekte ilan edilen Staj Başvuru ve Kabul Formundan 3 ADET kopyayı önce kendileri dolduracak daha sonra ise staj yapacakları firmaya doldurtarak, 3 adet formu ıslak imzalı halde staj danışmanlarına teslim edeceklerdir. (NOT : İlan edilen Staj Başvuru ve Kabul Formundan başka herhangi bir kabul yazısı işleme alınmayacaktır. Bu form, aynı zamanda SGK formu olarakda kabul edilecektir.)
  • Staj defter içeriği sıralaması, Defter dış kapak – Defter iç kapak – Ek-1 (Staj yapılan tüm günlere uygun olarak doldurulacaktır.) ve Ek-2 (Lütfen içeriğini okuyunuz) sırasında olacaktır.
  • Staj Defteri Teslimi : Stajını tamamlayan öğrenci, staj dönemini takiben Bölüm Staj Komisyonu tarafından ilan edilecek olan Defter Teslim Tarihleri arasında, Staj Defterini, Staj Defteri CD’sini ve ilgili belgeleri staj danışmanına teslim edecektir.
  • STAJ DEFTERİ CD’si içeriği; CD üzerinde öğrencinin Adı/Soyadı, Öğrenci numarası, Staj yaptığı ilgili tarihler, Staj türü ve Staj yaptığı firma adı açıkça belirtilmelidir. CD’nin içerisinde staj dönemi boyunca öğrencinin çektiği tüm fotoğraflar (“Fotoğraflar” klasörü adı altında) ve staj defterini yazdığı word dosyası (Dosya adı “Öğrenci Numarasından” oluşmalıdır) bulunmalıdır. Staj yapan öğrenci, Staj CD’sini CD Zarfına koyarak, staj defterinin son iç kapağına yapıştıracaktır. Teslim edilen CD’lerin içeriği kontrol edilecektir, lütfen eksiksiz bir şekilde içeriğin tam olduğundan emin olunuz, aksi takdirde stajınız geçersiz sayılacaktır.

ÖNEMLİ NOT: Hafta bazında kamu kurumlarında staj yapacak öğrenciler için, 30 Ağustos 2018 haftası, haftayı tamamlayamayacağından ötürü, staj haftası olarak değerlendirilmeyecektir . Buna ek olarak, Kurban Bayramı haftası da (20 Ağustos 2018 Pazartesi – 26 Ağustos Pazar) staj haftası olarak kabul edilmeyecektir(Bu haftada herhangi bir şekilde staj yapılamaz).

Staj yapacak tüm öğrencilerimize başarılı bir staj dönemi dileriz.

 DEÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu Başkanlığı