LİSANS BURSİYERLERİ (STAR) ARANIYOR

19-11-2024

Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde yürütülmekte olan aşağıdaki TÜBİTAK projeleri için birer İnşaat Mühendisliği lisans öğrencisi (STAR bursiyeri) 6 ay süreyle istihdam edilecektir. Adaylar yalnızca bir projeye başvuruda bulunabilirler. Bursiyerlerimiz İzmir’de ikamet etmelidir ve laboratuvarlarımızda düzenli çalışabilir durumda olmalıdır. Adaylar, başvuru koşullarını okuduktan sonra çevrimiçi sistem üzerinden 29 Kasım 2024 tarihine kadar başvurularını yapabilir.

Bilgi ve Başvuru: https://tubitak.gov.tr/tr/star-stajyer-arastirmaci-programi

Proje: 3B Yazdırılabilir Puzolanlı Harçların Geliştirilmesi Ve Mühendislik Özelliklerinin Araştırılması

Yürütücü: Doç. Dr. Çağlar YALÇINKAYA

Açıklama: Amaç: Proje kapsamında üç boyutlu (3B) yazdırılabilir puzolanlı harçlar geliştirilmekte ve test edilmektedir. Aranan Yetkinlikler: İnşaat Mühendisliği öğrencisi olmak, laboratuvarda deney yapabilecek olmak, dolayısıyla İzmir’de ikamet etmek. Görev ve Çalışma Takvimi: Bursiyer laboratuvarda yapılan deneylere katılacaktır. Çalışma takvimi haftalık bazda ayarlanmakta olup, bursiyer yoğunlukla gündüz saatlerinde olmak üzere haftada ortalama 12 saatlik deneysel çalışma yapacaktır. Görev Alınacak Ortam: Yapı Malzemesi Laboratuvarı

 

Proje: Deniz Ortamında Farklı Beton Türlerinin Donatı Korozyonu Performansları ile Korozyon Önleme Etkinliklerinin Araştırılarak Betonarme Elemanların Deprem Güvenliğinin Artırılması

Yürütücü: Prof. Dr. Halit YAZICI

Açıklama: 1-Projemizde farklı beton türlerinin beton içindeki donatıyı korozyondan koruma kapasitesini araştırmaktır. 2-Deneysel Lab. çalışmalarına katılabilmelidir. 3-6 aylık sürede haftanın belirli günleri laboratuvar çalışmalarına katılmalıdır. 4-Yapı malzemesi laboratuvarında projemiz ile ilgili örnek hazırlama süreçlerine ve bu örneklerin deney ve ölçüm süreçlerine aktif katılım sağlanacaktır.

 

Proje: Sürdürülebilir Malzemelerle Enerji Geo-Yapılarının Performans Ve Güvenliğinin Arttırılması

Yürütücü: Prof. Dr. Yeliz YÜKSELEN AKSOY

Açıklama: 1) Enerji yapıları etrafında tampon malzeme olarak kullanılan bentonit ve kum-bentonit malzemeleri model deneyler ile simüle edilerek davranış ortaya konacaktır. Enerji yapıları etrafında tampon malzeme olarak kullanılan toz bentonit, granüler bentonit ve pelet bentonit numuneleri ile kum-bentonit karışımlarının yüksek sıcaklıktaki (150°C) davranışlarının ferrokrom, bakır ve alüminyum cürufları, aktif karbon atıklarının katkılarıyla iyileştirilmesi hedeflenmektedir. 2) Bursiyerin İnşaat Mühendisliği Geoteknik alanındaki temel deneyleri yapabilecek bilgiye sahip olması beklenmektedir.