2021 yılı ARADÖNEM STAJI BAŞVURULARI

19-01-2021

2021 Ara Dönem Stajına ait duyuru ve ilgili tüm güncel dokümanlar (staj danışman listesi güncellenmiştir) bu metnin sonunda yer almaktadır. Staj yapacak olan öğrenci, ilgili tüm belgeleri okumak, başvuru dosyalarını yönlendirmelere uygun olarak doldurmak ve eksiksiz bir şekilde ilgili tarihlerde staj danışmanına teslim etmekle yükümlüdür.

2021 Ara Dönem Stajına son başvuru tarihi: 10 Şubat 2021’dir.

2020 Ara Dönem Stajında staj yapılabilecek tarih aralığı: 1 Mart 2021 – 13 Mart 2021’dir.

2020-2021 Ara Dönemi için Staj Yapabilecek Öğrenciler : 1.Sınıf öğrencileri hariç, tüm öğrencilerimiz staj başvurusu yapabilecektir.

  1. 2018 Yaz Stajı itibariyle, “Staj Defteri Yazım Formatı” uygulamaya alınmıştır. Bu kapsamda, staj yapacak olan tüm öğrenciler, Ek-1 ve Ek-2’ye uygun olarak defterlerini bilgisayar ortamında hazırlamak zorundadır. Verilen şablon dışında yazılan defterler değerlendirmeye alınmayacaktır.
  2. Staj yapacak olan öğrencilerin başvuru için,
  • Staj Başvuru ve Kabul Formu,
  • Staj Beyannamesi,
  • Pandemi Dilekçesi,

belgelerinin elektronik olarak taratılmış hallerini staj danışmanlarına e-mail olarak göndermeleri yeterlidir. Ancak bu formların orijinallerinin staj sonuna kadar saklanması öğrencinin sorumluluğundadır.

  1. Staj danışmanlarına gönderilecek başvuru e-mail’inde konu kısmına,

“Staj Başvurusu – İsim Soyisim/Öğrenci No”

yazılmalıdır. E-mail metin kısmına ise başvuru ile ilgili isteğe bağlı olarak ek açıklamalar yazılabilir. E-mail ekinde ise 2 no’lu açıklamada belirtilen 3 belgenin dijital hali (tercihen PDF) bulunmalıdır. İmzalar ve kaşeler dışında belgeler bilgisayarda doldurulmuş olmalıdır.

  1. Staj başvurularının tamamlanmasının ardından staja başlamanıza 2-3 iş günü kala staj sigorta belgelerinize E-devlet üzerinden 4A işe giriş belgenizi sorgulatarak sigorta formunuzun çıktısını alabilirsiniz. Belgeye ulaşamamanız ya da herhangi başka bir aksaklık durumunda önce staj danışmanınızla problemi çözmeye çalışıp aksi halde bölüme gelerek sigorta çıktınızı elden teslim alabilirsiniz (Sosyal teması azaltmak adına bu seçeneğe en son başvurmanız önemle rica edilir). Sigorta belgenizin çıktısı, staja başladığınız ilk gün iş yeri sorumlusuna istenmesi halinde ibraz edilmelidir.
  2. Stajınızı yaparken yetkili ve çalışanlardan olabildiğince çok şey öğrenmeye, sormaya ve gördüklerinizi bölüm derslerinde öğrendiğiniz teorik bilgilerle yorumlamaya gayret etmelisiniz. Gün içerisinde uygulama ve yapılan işleri bol bol fotoğraflamayı unutmayın.
  3. Staj defterinizi yazarken bunun resmi bir rapor olduğu ve ilerideki meslek hayatınızda benzer raporları yazmaya sizi hazırladığı bilincinde olunuz. Bu nedenle staj defterini hazırlarken günlük yapılan işleri sadece betimlemek yetersiz kalacaktır. Yapılan işlerin nedeni sorgulanmalı, detayları açıklanmalı ve teorik bilgilerle yorumlanmalıdır.
  4. Staj defteriniz belirtilen kurallara göre hazırladıktan sonra (Staj defter içeriği sıralaması, Defter dış kapak – Defter iç kapak – Ek-1 – Ek-2 sırasında olacaktır) çıktısı alınıp işyeri yetkili mühendisince tüm sayfalarına imza ve kaşe yapılacaktır.
  5. Gerekli belgelerde mevcut, Staj Sicil Formu işyeri yetkili mühendisi ve kurum müdürünce doldurulup (puanlama ve düşünceler kısmı), imza ve kaşe yapılacaktır.
  6. Sonrasında ise staj defteri ve staj sicil formu elektronik ortamda taratılıp staj danışmanına e-mail olarak gönderilecektir. E-mail konusu, içeriği ve ekleri 3 no’lu açıklamadaki kurallar çerçevesinde düzenlenecektir. (Örn; Staj Defteri – İsim Soyisim/Öğrenci No”)
  7. Staj defteri teslim tarihi staj komisyonunca ileri bir tarihte yine bölüm sitesinden duyurulacaktır.
  8. Staj defteri teslimlerinin ardından önce düzeltme öncesi sonuçlar açıklanacaktır. Staj sonucu “Düzeltme” olan öğrenciler staj danışmanları ile e-mail yoluyla iletişime geçerek eksiklerini öğrenecek ve verilen sürede düzeltmelerini yaparak staj danışmanlarına defterlerinin son halini e-mail ile gönderecektir.
  9. Son olarak düzeltme sonrası staj sonuçları açıklanacaktır.
  10. “Mezun konumunda” olarak belirttiğimiz, yani tüm derslerinden başarılı sadece stajı kalan öğrencilerimiz (ve tek ders sınavına kalan öğrencilerimiz) staj başvuru ve teslim tarihlerinden bağımsızdırlar. Ancak başvuru yaparken staj sigortasının işlenmesi adına stajlarına en geç 10 iş günü kala tüm başvuru belgelerini eksiksiz göndermeleri gerekmektedir. Stajlarının bitiminin ardından ise staj defterlerini ne zaman teslim ederlerse staj danışmanı işleme alacaktır.
  11. Tüm staj yükümlülüğünüzü tamamladığınız halde not dökümünüzde Meslek-I ve Meslek-II stajınız “BAŞARILI” görünmüyorsa staj danışmanınızla iletişime geçiniz.

Başvuru belgeleri ve staj danışmanları için tıklayınız.

Staj yapacak tüm öğrencilerimize başarılı bir staj dönemi dileriz.

DEÜ İnşaat Mühendisliği Staj Komisyonu Başkanlığı