2023 Yaz Stajı Duuyurusu

29-05-2023

Değerli öğrenciler,

2023 Yaz stajında,

Yaz okuluna katılmayacak öğrenciler;

Staj yapılabilecek ilk tarih; 26.06.2023 (Bütünleme sınavlarından sonraki ilk Pazartesi)

Staj yapılabilecek son tarih; 2023-2024 Güz Dönemi Başlangıç Tarihi

Yaz okuluna katılacak öğrenciler;

Staj yapılabilecek tarih aralığı 1- 26.06.2023 (Bütünleme sınavlarından sonraki ilk Pazartesi) – 08.07.2023 (Yaz okulu başlamadan önceki son Cumartesi) – 2 Hafta

Staj yapılabilecek tarih aralığı 2- 28.08.2023 (Yaz okulu final sınavlarından sonraki ilk Pazartesi) – 2023-2024 Güz Dönemi Başlangıç Tarihi

Staj Başvuru tarihleri; Yaz stajı dönemi boyunca başvurular, staj başlangıç tarihinden en fazla 1 ay, en az 10 iş günü önce öğrenci danışmanına ıslak imzalı (yüzyüze) evraklar yoluyla yapılmalıdır. Staj başvuru formunun mücbir bir sebepten dolayı elden teslim edilemediği durumlarda öğrenci işlerinden alınması gereken yedi yıllık onayın e-posta yolu ile alınması ve onay mailinin pdf belgesi evraklarla birlikte danışmana ulaştırılacaktır. Elden teslim edilemeyen staj başvuru belgeleri, staj defteri tesliminde mutlaka evraklar arasına eklenmelidir.

Stajın iptal edilmesi;

Staj başvuru evraklarında beyan edilen staj başlangıç ve bitiş tarihleri aralığında; stajın devam ettirilememesi veya mücbir sebeplerden dolayı stajın iptal edilmesinin talep edildiği durumlarda öğrenciler, stajın iptal edilmesini istediği tarihten en az 3 gün önceden staj danışmanına gerekli açıklamaları yaparak (gerekçe yazılarak iptal edilen tarih aralığı ve gün sayısı belirtilmesi koşuluyla) dilekçe yoluyla başvurmalıdır. Dilekçe hazırlanıp imzalandıktan sonra taratılıp PDF formatında staj danışmanına e-mail atılmalıdır. Islak imzalı dilekçeler ilerleyen zamanlarda danışmana mutlaka elden teslim edilmelidir.

 

 

Stajın Uzatılması;

Staj başvuru evraklarında beyan edilen staj bitiş tarihinin devamında ve aynı işyerinde devam etmek koşuluyla stajlarına devam etmek isteyen öğrenciler uzatmak istediği tarih başlangıcından en az 10 iş günü önceden staj danışmanına dilekçe yoluyla başvurmalıdır. Dilekçe hazırlanıp imzalandıktan sonra taratılıp PDF formatında staj danışmanına e-mail atılmalıdır. Islak imzalı dilekçeler ilerleyen zamanlarda danışmana mutlaka elden teslim  edilmelidir.

 

2023 Yaz dönemi staj başvuruları için sıkça sorulan durumlar;

1) Stajla ilgili tüm sorularınızı öncelikle staj danışmanınıza e-mail yolu ile sormanız, ardından hazırladığınız Staj kabul ve başvuru formu nu ön onay için yine e-mail üzerinden danışmanınıza göndermeniz gerekmektedir.

2) Danışmanınızdan e-mail ile “başvuru yapmaya uygundur” onayı aldıktan sonra; yalnızca Pazartesi günleri saat 13:30-17:00 arasında gerekli ıslak imzalı belgelerinizin tamamını danışmanınıza teslim ederek başvurunuzu tamamlamanız gerekmektedir.

3) Belirtilen tarih ve saatler dışında yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir. Gerektiği durumlarda bir arkadaşınız yine belirtilen gün/saatlerde evrak teslimi yapabilir.

4) Meslek Stajı I ve Meslek Stajı II derslerinden BAŞARILI olabilmek için;en az 2 hafta Büro, en az 6 hafta Şantiyestajı olmak üzere toplamda 10 hafta staj yapmanız gerekmektedir. Bir staj haftasının en az 5 iş gününden oluşması gerekmektedir.

5) Staj başvuru ve kabul formunda en çok düzeltme yapılan bölüm “STAJ SÜRESİNCE AYLARA GÖRE ÖDENECEK PRİM GÜNÜ (Hangi Ayda Kaç Gün Staj Yapacağı)” kısmıdır. Bu bölümü doldururken hangi ayda kaç gün staj yapılacağının dikkatlice yazılması gerekmektedir. Örnek olarak, (Temmuz – 15 gün / Ağustos – 10 gün) şeklinde yazılmalıdır.

ÖNEMLİ NOT: Dekanlığın talimatı üzerine, yalnızca il dışında bulunmak gibi mücbir sebeple yüz yüze evrak teslimi yapamayacak öğrencilerin, “online” başvuru yapmalarına izin verilmektedir. Ancak, bu şekilde başvuru yapan öğrenciler de stajın sonunda defter teslimi aşamasında yine başvuru formunun ıslak imzalı halini danışmanına teslim edecektir.

STAJ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ